Wat zijn de voordelen van Ledverlichting?

Algemeen

Ledverlichting kom je tegenwoordig steeds vaker tegen. Je vraagt je misschien af wat is ledverlichting? Ledverlichtingen zijn verlichtingen die bestaan uit LED. LED bevat geen gloeidraad en werken niet zoals bijvoorbeeld tl-lampen. LED is de officiële afkorting voor: Light Emitting Diode.

Voordelen van ledverlichting

Je vraagt jezelf misschien nu af: ‘Wat zijn de voordelen van ledverlichting?’. Hier staan de voordelen van LED op een rijtje voor je weergegeven:

Voordeel 1: Lange levensduur

Feitje: de meeste ledlampen hebben gemiddeld een levensduur rond de 30.000/35.000 aan branduren. Een gloeilamp gaat maar 1.000 branduren mee. Een halogeenlamp gaat 2.000 branduren mee en een spaarlamp ongeveer 5.000 branduren! Een ledlamp is dus misschien een investering in het begin, maar je komt veel voordeliger uit.

Voordeel 2: Besparen op je energierekening

Met ledverlichting bespaar je minimaal 50% tot aan 80%/90% aan energiekosten! Wie wilt dat nou niet?! Als jij dus al jouw oude lampen vervangt door nieuwe ledlampen, dan bespaar je per jaar dus een fors bedrag.

Voordeel 3: Minder warm

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat bijvoorbeeld gloeilampen erg warm worden als ze een tijdje aan staan. Door de warmte is de kans op een brand ook erg hoog. Maar ledlampen worden veel minder warm! Je hebt daardoor meteen een veilige omgeving.

Voordeel 4: Jouw steentje bijdragen

Wil jij je steentje bijdragen aan het milieu? Dan is ledverlichting een uitstekende oplossing. Ledverlichting is over het algemeen beter voor het milieu. Dat komt doordat de levensduur van ledlampen redelijk lang is en omdat ledlampen dus ook veel energie opwekken.

Conclusie

Als je zo alle voordelen van ledverlichting hebt gelezen dan merk je hoe voordelig het kan zijn voor je. Ledverlichting is simpelweg veiliger, uiteindelijk goedkoper en makkelijker. Waarom zou je dus niet ledverlichting aanschaffen? Bestel het vandaag nog in onze webshop!

Alles wat je moet weten over de verschillende soorten lampen! Standard Flame vs Moving (Deluxe) Flame Standard & aged kaarsen: Stijlvol, Veilig en Duurzaam Hoeveel lampjes in een kerstboom? Wat zijn de voordelen van Ledverlichting? Transformeer je Buitenruimte in een Kerstparadijs met Buitenverlichting Haal de Magie van Kerst naar Buiten: Tips voor Tuinverlichting Geniet van Kerstsfeer zonder Gedoe met Lange Snoeren en Stopcontacten