Alles wat je moet weten over de verschillende soorten lampen!

Hoe zien de lampen eruit?

Welke soorten lampen zijn er?

Transparantie of doorzichtigheid is de mate waarin men door materiaal heen kan kijken. Dit is onder andere afhankelijk van de mate waarin een materiaal licht doorlaat, de mate van lichtabsorptie en de lichtreflectie. 

Allereerst bestaat er kerstverlichting met transparante glazen. Dit houdt in dat het licht van de lamp heel goed door het materiaal van de lamp kan schijnen. Dit is een soort verlichting waar tegenwoordig heel veel mensen gebruik van maken. 

Ook bestaat er opal licht. Dit is een soort verlichting waar tegenwoordig nog minder mensen gebruik van maken. Bij opal licht wordt het licht minder goed doorgelaten. De bol waardoor het licht moet schijnen is matt gemaakt. Hierdoor heeft het meteen een hele andere uitstraling dan de transparante lichtbollen. 

Waar wordt transparant licht voor gebruikt? 

Transparant licht kun je eigenlijk overal voor gebruiken. Plekken waar mensen gebruik maken van transparant licht zijn bijvoorbeeld boven de eettafel en in de kerstboom. Transparant licht wordt overal waar je lampjes kunt kopen wel verkocht en is daarom erg voor de hand liggend. 

Waar wordt opal licht voor gebruikt?

De plekken waar opal licht gebruikt kan worden verschillen niet heel erg van de plekken waar je gebruik kan maken van transparant licht. Je ziet momenteel nog niet veel mensen die gebruik maken van opal licht in de lamp boven de eettafel, maar dit is zeker mogelijk! Verder wordt er rondom de kerstdagen veel gebruik gemaakt van opal licht. Dit komt omdat je met deze soort verlichting een hele andere sfeer creëert dan wanneer je gebruik maakt van transparant licht.

Voorbeelden van transparant licht

Een mooi voorbeeld van kerstverlichting met transparante lampen is netverlichting. Netverlichting is een mooie uitkomst om in 1 keer een groter oppervlak te verlichten. Er zitten 100 leds in die de kleur warm wit dragen. De kabel kleur van deze netverlichting is zwart. Mocht deze netverlichting niet de juiste afmeting hebben dan is deze ook koppelbaar tot maximaal 10 sets op 1 stroomkabel. Op deze manier kunt u zelf bepalen hoe groot het oppervlak gaat worden. 

Een ander mooi voorbeeld van transparant licht zijn snowtubes. Deze verlichting heeft een vallend effect waardoor het net lijkt alsof het sneeuwt. Een kabel is 100 centimeter lang. Elke snowtube is voorzien van 200 leds in de kleur ice white. Wanneer de kabel niet lang genoeg is, is het mogelijk om nog een extra set toe te voegen. 

Voorbeelden van opal licht

Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe soort verlichting, zijn de berry lights in de kleur warm wit een goede optie! Dit is een lichtsnoer met 50 berry lights die voorzien zijn van warm witte led verlichting. De diameter van de berry is 2,5 centimeter en de kabellengte is 5 meter. Het product is volledig waterbestendig en is koppelbaar tot 200 meter op 1 stroomkabel.

Waarom Kerstverlichting.nl?

Bij Kerstverlichting.nl staat kwaliteit op de eerst plaats. Zo bieden wij de meest kwalitatieve producten aan die je keer op keer kunt gebruiken. Wij bezorgen door heel Nederland, verzenden het product dezelfde dag als je voor 16:00 uur besteld en bezorgen gratis vanaf een bestelwaarde van €50,-. Mocht je nog twijfels hebben over één van onze producten is het ook mogelijk om achteraf te betalen. Ook kunt u ten alle tijden gerust contact met ons opnemen voor vragen en eventuele persoonlijke adviezen.

Alles wat je moet weten over de verschillende soorten lampen! Standard Flame vs Moving (Deluxe) Flame Standard & aged kaarsen: Stijlvol, Veilig en Duurzaam Hoeveel lampjes in een kerstboom? Wat zijn de voordelen van Ledverlichting? Transformeer je Buitenruimte in een Kerstparadijs met Buitenverlichting Haal de Magie van Kerst naar Buiten: Tips voor Tuinverlichting Geniet van Kerstsfeer zonder Gedoe met Lange Snoeren en Stopcontacten