Hoeveel lampjes in een kerstboom?

Ieder jaar komen de kerstdagen weer terug en creëer je een warme sfeer in huis. Als de kerstdagen er weer aan komen kun je natuurlijk niet zonder een mooi versierde kerstboom. De kerstverlichting van Kerstverlichting.nl helpt jou al een heel eind op weg. Er zijn zoveel verschillende manieren en stijlen als het gaat om het versieren van een kerstboom. Maar wat is nou de beste manier om een kerstboom te versieren en hoeveel kerstlampjes worden er aangeraden om te plaatsen in jouw kerstboom? Wij helpen jou dit jaar graag de mooiste kerstboom neer te zetten! 

Hoeveel kerstverlichting heb je nodig in jouw kerstboom?

“Hoeveel meter kerstverlichting is precies goed om mijn kerstboom te laten stralen dit jaar?” Per direct een antwoord krijgen op deze vraag is niet mogelijk omdat het aantal kerstlampjes van een aantal factoren afhangen. De vragen die je jezelf moet stellen zijn:
–       Van welke verlichting wil ik gebruik maken?
–       Hoe hoog is de kerstboom die ik wil gaan verlichten?

Om antwoord te geven op de vraag “Van welke verlichting wil ik gebruik maken?” kun je kiezen uit verschillende verlichting. De verlichting waar je uit kan kiezen zijn clusterverlichting, LED-verlichting en kerstverlichting op batterijen. 

Clusterverlichting zorgt voor een voller effect dan normale kerstverlichting. Dit komt doordat deze lichtsnoeren meer kerstlampjes nog dichterbij elkaar bevat. Dit zorgt direct voor een uitbundig en speels effect. Houdt er dus wel rekening mee dat de boom meer verlicht zal zijn dan wanneer je gebruikt maakt van bijvoorbeeld een standaard kerstboomverlichting. 

LED-verlichting is energiezuiniger dan bijvoorbeeld gloeilampen. Deze LED-verlichting gaat namelijk langer mee en vermindert de kans op brand. Dit komt doordat deze kerstverlichting niet warm wordt wanneer het een langere tijd aan staat. Ook is LED-verlichting over het algemeen verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Hierdoor kan iedereen zelf een keuze maken en is er voor ieder wat wils! 

Als laatst heb je ook kerstverlichting op batterijen. Kerstverlichting op batterijen is handig wanneer je verlichting wilt plaatsen op plekken waar geen stopcontact in de buurt zit. Hiermee kun je alsnog alle hoekjes van de woning verlichten zonder dat er allemaal draden door de woning liggen. Kerstverlichting op batterijen is nadelig omdat batterijen erg duur zijn. Verder zijn batterijen slecht voor het milieu. Mocht je de batterijen netjes inzamelen en recyclen dan ga je goed met het gebruik van batterijen om.

Als je een antwoord kunt geven op de vraag “Hoe hoog is de kerstboom die ik wil gaan verlichten?” in combinatie met het antwoord op de vorige vraag weet je hoeveel kerstlampjes je moet hebben voor de kerstboom. 

Mocht je hebben gekozen voor de clusterverlichting kun je gebruik maken van onderstaande tabel. In deze tabel kun je zien hoeveel lampjes je moet kiezen bij welke hoogte van de kerstboom. Een heel duidelijk overzicht om de keuze te maken voordat je te veel of te weinig lampjes aanschaft.

Mocht je de keuze hebben gemaakt om de kerstboom te verlichten met LED-verlichting heb je meer lampjes nodig. Dit komt doordat het formaat van de lichtjes kleiner is. Het voordeel van LED-verlichting is wel dat vele kleine lampjes bij elkaar een magische uitstraling geven. In onderstaande tabel zie je hoeveel LED-lampjes je nodig hebt per hoogte van de kerstboom. 

Als derde de kerstverlichting op batterijen. Bij kerstbomen van minimaal 100cm raden we kerstverlichting op batterijen af. Dit is wel ideaal voor de kleinere kerstbomen. Bijvoorbeeld een kleine boom voor op de slaapkamer. Dan is het erg handig om kerstverlichting op batterijen te gebruiken. Dan hoeft de boom niet in de buurt te staan van een stopcontact.  

Kerstverlichting op Kerstverlichting.nl

Ben jij na het lezen van deze informatie benieuwd geworden naar het aanbod boomverlichting van Kerstverlichting.nl? Neem dan snel een kijkje bij de boomverlichting en maak jouw keuze. Klik hier om direct een kijkje te nemen!

Hierbij hoop ik jou genoeg informatie te heb gegeven over het aantal kerstlampjes voor in jouw kerstboom. Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn kun je altijd contact opnemen via de mail van Kerstverlichting.nl

Alles wat je moet weten over de verschillende soorten lampen! Standard Flame vs Moving (Deluxe) Flame Standard & aged kaarsen: Stijlvol, Veilig en Duurzaam Hoeveel lampjes in een kerstboom? Wat zijn de voordelen van Ledverlichting? Transformeer je Buitenruimte in een Kerstparadijs met Buitenverlichting Haal de Magie van Kerst naar Buiten: Tips voor Tuinverlichting Geniet van Kerstsfeer zonder Gedoe met Lange Snoeren en Stopcontacten